Friday 17 October 2014

Lucruri nestiute despre fumat si cum poti renunta!


Istoria fumatului dateaza inca din anul 5000 î.Hr. in ritualurile samanice. Multe civilizatii antice, cum ar fi babilonienii, indienii si chinezii, ardeau tamaie in ritualurile religioase. Acest ritual se practica si astazi la ortodocsi sau catolici. Fumatul in America isi are originea in ritualul de ardere a tamaiei la samani, iar mai tarziu a fost adoptat pentru placere sau ca instrument social. In perioada colonizarii, au fost aduse primele tigari si in Europa.


Inca de atunci si pana astazi, fumatul a continuat sa fie un obicei practicat de multi oameni. Potrivit unui raport realizat de Organizatiei Mondiala a Sanatatii, unul din trei adulti fumeaza.


Fumatul, o problema a sanatatii publice la nivel mondial!


Fumatul nu mai este doar o placere pentru individ, ci este un viciu care pune in pericol sanatatea individului, dar si pe a celor din jur. Organizatiile de sanatate fac anual avertizari cu privire la acest obicei care are efecte nocive atat asupra fumatorilor, cat si asupra celor care nu fumeaza. Pentru a reduce numarul deceselor care au loc la nivel mondial din cauza tabagismului, au aparut pe piata diverse metode de renuntare la fumat: plasturi cu nicotina, guma cu nicotina, inhalator cu nicotina, tigara electronica etc. Dintre toate acestea, cea mai populara la ora actuala este tigara electronica .


Cand a aparut tigara electronica si cum functioneaza?


Cand a aparut tigara electronica si cum functioneaza?


Istoria tigarii electronice incepe in anul 1963, cand Herbert A. Gilbert a brevetat un dispozitiv descris ca „o tigara fara fum si tutun” ce „inlocuia arderea tutunului si a hartiei cu aer cald, umed, aromat”. Dispozitivul brevetat de Herbert A. Gilbert nu a fost niciodata comercializat.


Mai tarziu, in 2003, Hon Lik, un farmacist chinez, este creditat cu inventarea tigarii electronice. Acesta a venit cu ideea de a folosi un element piezoelectric care sa vaporizeze un lichid ce contine nicotina diluata in propilen glicol. Acest design produce un abur asemanator fumului, care poate fi inhalat, asigurand astfel un mijloc de inhalare a nicotinei.


De ce a devenit tigara electronica cea mai utilizata metoda de renuntare la fumat?646x404


Pe langa faptul ca livreaza nicotina, tigara electronica ofera o senzatie asemanatoare cu fumatul. Modul de inhalare a nicotinei se face il acelasi mod, astfel fiind satisfacuta si dependenta de gest. Totodata, tigara electronica nu contine substante cancerigene, spre deosebire de tigarile clasice, care contin gudron, monoxid de carbon, arsenic etc.


Studiile realizate pana in prezent, dar si mai multi experti in sanatate, sustin ca tigara electronica este 99% mai sigura decat tigarile din tutun.


In prezent tigara electronica este utilizata de cateva milioane de fumatori din intreaga lume.


Celor care isi doresc sa apeleze la aceasta metoda pentru a renunta la fumat, le recomandam tigara electronica Vipercig . Brandul Vipercig este unul dintre cele mai cunoscute din Romania.






via http://bit.ly/11DD8LO

No comments:

Post a Comment