Friday 26 September 2014

Libertinul


Cuvintele parca nu mai au rost.Rolurile undeva se termina si nimeni nu aplauda.Sa fii trist.Da.E un lux.Adica sa fii fara urma pe fata.Sa nu ai aer daca esti ceva.Cineva esti.Un om. Rolurile incep sa se imparta.Pentru cuvinte rostite.Nu citite.Nu stricate.Asa spune regizorul:sa nu strige cuvintele.


Rolul pentru cuvantul rostit in timpul spectacolului in care mastile au inceput sa fie numerate una cate una.Rolul pentru omul din spatele mastii care rosteste cuvinte fara ca cineva sa aplaude. Cuvintele mu mai au rost?Cu ce ati facut spectacolul:mastile au cazut,oamenii au jucat roluri,nimeni nu a aplaudat,artistii nu au rostit cuvinta.Spectacolul exista.Casa a fost deschisa,biletele au inceput sa se vanda.


Ce se joaca?:LIBERTINUL.Lasati cortina.Scena e goala.Spectatorii au inceput sa intre.Biletele s-au vandut pana la ultimul.Cine vorbeste?? Ce spunem oamenilor?? Cuvintele nu au rost?? Regizorul se prezinta.Spectacolul a fost pus in scena magistral.Au fost rostite cuvinte.Actorii s-au ocupat.Spectatorii au aplaudat.Muzica.Celebrul Arlechino.Ce ti-e su cu saltimbancii astia?.


De Luminita Cojoaca






via http://bit.ly/YhHgiz

No comments:

Post a Comment